Ontdek de nieuwe Kia Niro | Kia Motors België

Janssens Autoservice

Klantbeoordelingen

360° zicht

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg

17" Aluminium

Available in all editions

Limited Chrome Black

Available in all editions

Dit zal u leiden naar de Kia Car Configurator. Om uw Kia te configureren, gelieve de configuratie te starten door uw model van voorkeur, versie en motoruitvoering te selecteren. Wenst u verder te gaan naar de Kia Car configurator?

DESIGN

Door de natuur geïnspireerde crossover

De opvallende, verticale luchtinlaten geven de wagen een sportief voorkomen en verbeteren de aerodynamica. De zilverkleurige accenten harmoniseren perfect in het atletische silhouet van de wagen. Typische zilveren sierelementen onderstrepen het atletische silhouet van de auto. Dakrails, een hoge gordellijn en 18" lichtmetalen velgen maken het geheel compleet. Opteer voor ledkoplampen en ga in stijl de weg op.

Laat u verrassen door de aantrekkelijke achterzijde van de nieuwe Kia Niro. De C-vormige led-achterlichten, de zilverkleurige accenten en de fraaie welvingen geven de Niro een ultramodern uiterlijk. Aan beide zijden van de achterruit zijn windgeleiders aangebracht. Ook de diffusor in de achterbumper draagt bij aan een perfecte aerodynamica.

HYBRIDETECHNOLOGIE

De kracht van twee motoren

De nieuwe Kia Niro is veel meer dan gewoon een wagen. Van geringe uitstoot en laag brandstofverbruik tot eenvoudig onderhoud en 7 jaar garantie, die zelfs geldig is op de batterij. Veelzijdig om aan al uw vervoerswensen te voldoen en dynamisch rijplezier te bieden. Ontdek waarom hij voor geen enkele wagen onderdoet.

Een laag brandstofverbruik, ongeacht de rijomstandigheden, is slechts één van de baanbrekende kwaliteiten van deze crossover. Ontdek hoe hij zich naadloos aanpast aan het profiel van de weg. En een uitzonderlijk rijcomfort biedt.

Voor de aandrijving gebruikt de nieuwe Kia Niro de benzine- of de elektromotor, of allebei tegelijkertijd. Het regeneratieve remsysteem zet bewegingsenergie om in stroom voor het opladen van de batterij. Het gecombineerde vermogen bedraagt 141 pk. Puur elektrisch kan de wagen een snelheid van 120 km/h bereiken.

VEELZIJDIGHEID EN RUIMTE

Meer dan voldoende ruimte

Ontdek zelf hoe ruim en veelzijdig de nieuwe Kia Niro is met zijn makkelijk aanpasbare bagageruimte en veelzijdig ruimtegebruik. En, niet te vergeten, de ruime achterzitplaatsen. Zo veel ruimte maakt het in- en uitstappen voor iedereen gemakkelijk. Breid uw ruimte verder uit met het optionele sleeppakket. Daarmee kunt u aanhangwagens tot 1.300 kg slepen.1

Op het gebied van ruimte biedt de nieuwe Kia Niro tal van opties. Omdat de batterij een slimme plaats onder de voorzetels kreeg, biedt de koffer 436 liter aan bagageruimte. Om het bagagevolume en de flexibiliteit te maximaliseren, kan de tweedelige (60:40) rugleuning achteraan volledig vlak worden neergeklapt, zodat de totale kofferruimte 1.434 liter bedraagt.

RIJGEDRAG

Efficiënte prestaties

Even efficiënt als stijlvol, de nieuwe Kia Niro start een nieuwe generatie van dynamisch hybride rijplezier. Ontdek hoe dit indrukwekkende systeem optimale prestaties levert. Elke keer weer.

De bijzonder reactieve 6-traps versnellingsbak met dubbele koppeling (DCT) staat borg voor schokvrij schakelen en een laag brandstofverbruik. Duidelijk voelbare schakelmomenten zijn verleden tijd met deze transmissie die het beste van de handbediende en automatische transmissies combineert.

Bent u fan van een meer sportieve rijstijl, beweeg dan de versnellingspook naar u toe om de Sport-stand in te schakelen. Geniet van het plezier van het handmatig schakelen met de 6-traps versnellingsbak met dubbele koppeling (DCT). Dat had u niet verwacht van een hybride crossover!

DRIVE WiSE

Aangenaam en zorgeloos rijden

Ontdek DRIVE WiSE, de innovatieve rijhulptechnologieën van Kia1 die de veiligheid vergroten door gevaren voor u te detecteren. Zo kunt u optimaal van het rijden genieten.

De SCC van de nieuwe Kia Niro past de snelheid automatisch aan om een veilige afstand tot te voorligger te bewaren1. Ontdek zelf hoe deze intelligente veiligheidstechnologie werkt.

Wanneer de kans op een aanrijding groot is, waarschuwt het AEB-systeem u en activeert het automatisch het remsysteem om de aanrijding te voorkomen of de ernst ervan te beperken. Het detecteert ook voetgangers op uw rijbaan1, 2

Zelfs de meest oplettende en ervaren bestuurder kan verrast worden door een voertuig in zijn dode hoek. BSD waarschuwt u wanneer een voertuig het gebied binnenrijdt dat u niet kunt zien.1

Het LKAS grijpt in als uw nieuwe Kia Niro de rijstrook dreigt te verlaten zonder dat u richting aangeeft. Een camera vooraan detecteert rijstrookmarkeringen en ondersteunt u automatisch door bij te sturen. Zo blijft u altijd exact binnen de rijstrookmarkeringen.

TECHNOLOGIE EN VEILIGHEID

Uitgerust om u te helpen

Haal meer uit uw hybridewagen! De Coasting Guide geeft aan wanneer u het gaspedaal moet loslaten voor een bocht3. Deze technologie voorspelt en dedecteert wanneer de wageneen helling op en af zal rijden en past de rijmodus hierop aan om zo efficiënt mogelijk te rijden.

Door de remmen lichtjes te activeren voorkomt de Hill Assist Control (HAC) dat de wagen achteruitrolt op een helling. De parkeersensoren voor- en achteraan (vanaf Fusion) helpen u bij het inparkeren in een kleine parkeerplaats. Het elektronisch stabiliteitssysteem (ESC) zorgt voor een evenwichtige remkracht.

De nieuwe Kia Niro is standaard uitgerust met 7 airbags, waaronder een knie-airbag voor de bestuurder. De bijzonder solide carrosserie, gemaakt van geavanceerd hoogsterk staal (AHSS), beschermt u en uw passagiers beter en beperkt de schade aan de wagen bij een aanrijding.

CONNECTIVITEIT

Altijd verbonden met de buitenwereld

Perfect afleesbaar, moeiteloos te bedienen. Routes, mogelijke alternatieve routes en andere informatie worden weergegeven op het 8" kleurentouchscreen (Sense). 7 jaar gratis kaart-updates houden het systeem jaar na jaar up-to-date. Via dit scherm kunt u ook het JBL® Premium Sound System met Clari-Fi™-technologie4 en 8 luidsprekers bedienen (Sense).

Batterij bijna leeg? Geen probleem! Leg simpelweg uw smartphone op de houder in de middenconsole. Hij wordt dan automatisch opgeladen. Geen draden en geen aansluitingen!5

Goed om te weten

logo
7 jaar Kia-garantie

Elke Kia Niro wordt geleverd met onze unieke garantie van 7 jaar, ook geldig op de batterij9. Zo veel vertrouwen hebben wij in onze wagens en technologie! Deze garantie kan bovendien overgedragen worden aan een volgende eigenaar.

7 jaar gratis kaartupdates van Kia

Voor elke nieuwe Kia die af fabriek wordt geleverd met een navigatiesysteem zijn zes gratis jaarlijkse kaartupdates beschikbaar10. Een uniek aanbod waarmee uw navigatiesysteem altijd up-to-date is.

Accessoires

Veel originele accessoires geschikt voor je wagen.

> Ontdek alle accessoires

Alle uitvoeringen

Lounge
Fusion
Sense

Afmetingen

Afmetingen

Elk detail van het ontwerp van de nieuwe Kia Niro is uiterst zorgvuldig ontwikkeld. Hieronder vindt u een overzicht van de exacte afmetingen van het exterieur. Het afgebeelde model staat op 18'' lichtmetalen velgen.

SPECIFICATIES

Motor 1.6 GDi + elektromotor (hybride-aandrijving)
Type brandstof Benzine + elektriciteit
Motortype
DOHC, 4 kleppen/cil.
Cilinderinhoud (cm3)
1580
Max. vermogen (pk@omw/min) 141/5700
maximaal koppel (Nm tr/min) 265/4000
Gerobotiseerde 6-traps versnellingsbak met dubbele koppeling 6DCT
Batterij Lithiumionpolymeer-batterij
Spanning (V) 240
Capaciteit (Ah) 6.5
Energie (kWh) 1.56
Vermogen (kW) 42

CO2 en brandstofverbruik

  • 1.6 GDi benzine/elektrisch, 2WD, 6-traps versnellingsbak met dubbele koppeling, ISG, 16” velgen; CO2-uitstoot (g/km, binnen bebouwde kom/buiten bebouwde kom/gecombineerd): 88/90/89; brandstofverbruik (l/100 km, binnen bebouwde kom/buiten bebouwde kom/gecombineerd): 3,8/3,9/3,8
  • 1.6 GDi benzine/elektrisch, 2WD, 6-traps versnellingsbak met dubbele koppeling, ISG, 18” velgen; CO2-uitstoot (g/km, binnen bebouwde kom/buiten bebouwde kom/gecombineerd): 101/104/102; brandstofverbruik (l/100 km, binnen bebouwde kom/buiten bebouwde kom/gecombineerd): 4,4/4,5/4,4

Legal Disclaimer

(1) Sleepvermogen

Het maximale treingewicht (maximaal voertuiggewicht + aanhangwagengewicht) bedraagt 2.930 kilogram.

(2) Automatische noodrem

De automatische noodrem (AEB) is een hulpsysteem en ontslaat de bestuurder nooit van de verantwoordelijkheid om veilig te rijden. De bestuurder heeft altijd de verantwoordelijkheid om zijn rijstijl aan te passen aan zijn eigen rijcapaciteiten, de verkeersregels en de rijomstandigheden. AEB is niet ontworpen om de wagen autonoom te laten rijden. Zie voor meer informatie het instructieboekje van de wagen.

(3) Coasting guide

Deze voorziening zal in een later stadium beschikbaar komen.

(4) Clari-Fi™-technologie

Het JBL® Sound System is voorzien van de Clari-Fi-technologie. Bij het comprimeren van bestanden in MP3-formaat gaat informatie verloren. De Clari-Fi-technologie corrigeert het verlies aan hoge en lage tonen en verbetert de geluidskwaliteit.

(5) Draadloos oplaadsysteem voor smartphones

Telefoons met de Qi-technologie of een adapter kunnen draadloos worden opgeladen.

(6) Kia Connected Services met TomTom-technologie

De meeste regeringen en lokale autoriteiten zijn het erover eens dat de TomTom Speed Camera Service het rijden veiliger maakt. TomTom houdt zich aan de lokale wetgeving en past zijn aanbod waar nodig aan.

(7) Apple CarPlay™

De Kia Niro is een van de eerste Kia-modellen die compatibel is met Apple CarPlay™. Apple CarPlay™ is vanaf eind 2016 beschikbaar voor iPhone 5 of nieuwer. Het systeem werkt met spraakbesturing zodat de bestuurder te allen tijde zijn handen aan het stuur en zijn ogen op de weg gericht kan houden.

(8) TomTom Speed Camera Service

De meeste landelijke en lokale overheden zijn van mening dat TomTom Flitsers rijden veiliger maakt. Kia houdt rekening met lokale wetgeving en past waar nodig zijn producten en diensten aan.

(9) 7 jaar/150.000 km garantie op elke nieuwe Kia

De 7 jaar fabrieksgarantie of 150.000 km (wat eerst bereikt wordt, zonder kilometerbeperking gedurende de eerste 3 jaar)

(10) 7 jaar gratis kaartupdates

Het 7 Year Map Update programma gerechtigt de koper van een Kia wagen verkocht vanaf 01.03.2013 door Kia Motors Belgium via een erkende Kia-verdeler in België of het Groothertogdom Luxemburg en uitgerust met een origineel fabrieksgemonteerd LG-navigatiesysteem, gedurende een periode van 7 jaar vanaf de aflevering van de wagen, tot het bekomen van een jaarlijkse navigatiekaart-actualisatie (maximaal om de twaalf maanden) bij elke erkende Kia-dealer of Kia-hersteller in de Europese Unie (enkel na afspraak).

Niro reviews verzameld door reevooReevoo

132 reviews

Reviews van:Sorteren
Comfort
8,9
Bouwkwaliteit
8,8
Prestaties
8,5
Leuk om mee te rijden
9,1
Praktisch
8,7
Brandstofverbruik
8,1
Uitrusting en specificaties
9,1
Prijs–kwaliteitverhouding
8,7
Algemene beoordeling
8,8
Scores 8.8 uit 10 gebaseerd op  132 reviews
Toon dit voor alle reviews
10 op 10

Myriam

BE Voor werk
+
stilte
verbruik
Geen commentaar
Geverifieerde aankoop: 02 mei 2018
Gepubliceerd op: 14 juni 2018

Niro

10 op 10

Geraldine

Deurne BE Voor werk
+
interieur
Sport
Geen
Geverifieerde aankoop: 26 april 2018
Gepubliceerd op: 07 juni 2018

Niro

9 op 10

Asaert

Bredene BE Recreatief
+
De hybride uitvoering bij een gering kilometers per jaar
Niet te vergelijken met onze vorige wagen de Sorento Sense qua veiligheidsgevoel en extra luxe
Review-photo-icon
50x50
415x380

We noemen hem onze “ kleinen”

Geverifieerde aankoop: 17 april 2018
Gepubliceerd op: 30 mei 2018

Niro

9 op 10

Rik

roeselare BE Voor werk
+
comfort, uitrusting, soepelheid rijden
kleinere koffer
Geverifieerde aankoop: 13 april 2018
Gepubliceerd op: 30 mei 2018

Niro

10 op 10

Rachel

BE Voor werk
+
zuinig
geruisloos
comfortabel
dealer
plastiek interieur
Geverifieerde aankoop: 17 april 2018
Gepubliceerd op: 29 mei 2018

Niro

MEER VOOR U

icon_brochure icon_build_yours icon_close icon_contact_dealer icon_minus icon_plus icon_sub_nav icon_test_drive kia-logo-3d icon_gallery_nose icon_arrow-right

Kia maakt gebruik van cookies op haar website voor het beheer van webstatistieken, sociale media en ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid. Door onze website te bezoeken of door op "Sluiten" te klikken geeft u toestemming om cookies te gebruiken. Indien u meer informatie wenst over het gebruik van cookies, lees dan ons cookiebeleid.

Geen cookie modus | Meer lezen